Sposób przygotowania:
Corn Dog Muffins - kukurydziane muffinki z parówkąParówki:
Kiełbaski przeciąć na taką wielkość, aby mniej więcej były równe z wysokością formy.
Ciasto:
W jednej misce należy wymieszać rozpuszczone masło/margarynę, cukier, jajko oraz mleko, natomiast w drugiej obie mąki, sodę i sól.
Wszystko razem połączyć.
Wypełnianie formy:
Wgłębienia w formie do pieczenia muffinek posmarować masłem i oprószyć mąką, a następnie wypełnić ciastem - do 3/4 wysokości wgłębień.
Na środku każdej babeczki umieścić po kawałku parówki.
Pieczenie:
Mini muffinki piec w rozgrzanym piekarniku przez około 10-15 minut (do tzw. "suchego patyczka") w 170 stopniach.
Podawać na ciepło lub po ostudzeniu z dowolnym sosem.
SylaUla
gusia1000
biedroneczki
mocsłodkości
skuter5