Sposób przygotowania:
Cynamonowy placuszek z węgierką
Na wstępnie mieszamy: mąkę, proszek do pieczenia, sól, jajka, mleko i 60g cukru.
Następnie wyrabiamy ciasto i przekładamy na blaszkę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia.
Węgierki myjemy, kroimy na pół, usuwamy pestki i układamy na cieście.
W garnuszku rozpuszczamy masło, dodajemy cynamon, wiórki kokosowe oraz pozostałą część cukru, mieszamy i wylewamy równomiernie na śliwki.
W nagrzanym do 160 stopni piekarniku placek pieczemy aż ciasto się zarumieni.
Odstawiamy z blaszką do wystygnięcia. Po przestygnięciu posypujemy cienką warstwą cukru pudru.
Smacznego.
Następnie wyrabiamy ciasto i przekładamy na blaszkę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia.
Węgierki myjemy, kroimy na pół, usuwamy pestki i układamy na cieście.
W garnuszku rozpuszczamy masło, dodajemy cynamon, wiórki kokosowe oraz pozostałą część cukru, mieszamy i wylewamy równomiernie na śliwki.
W nagrzanym do 160 stopni piekarniku placek pieczemy aż ciasto się zarumieni.
Odstawiamy z blaszką do wystygnięcia. Po przestygnięciu posypujemy cienką warstwą cukru pudru.
Smacznego.
mitofri