Sposób przygotowania:
Cytrusy w czekoladowym twarożku
Czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej i odstawić do przestudzenia. W tym czasie z pomarańczy i grejpfruta wykroić fileciki. Pokroić na mniejsze części. Odsączyć na sitku z nadmiaru soku, parę odłożyć do dekoracji. Roztopioną czekoladę wlać do sera i zmiksować. Jedną łyżkę sera zostawiłam białą do dekoracji. Twarożek najlepiej, żeby był w temperaturze pokojowej. Użyłam gotowego, zmielonego sera z wiaderka, ale deser również można zrobić na serku homogenizowanym. Włożyć 2-3 łyżki kremu do rękawa cukierniczego, a resztę wymieszać z cytrusami. Nałożyć do wydrążonych połówek pomarańczy lub grejpfruta. Wycisnąć krem z rękawa cukierniczego i wyłożyć cząstki cytrusów i biały ser. Krem szybko zastyga, więc należy się pośpieszyć. Smacznego!