Sposób przygotowania:
Deser czekoladowo-owocowy 2
Masło stopić wraz z czekoladą i ostudzić. Jajka ubić, dodać 5 łyżek cukru pudru. Dodać przesianą mąkę z proszkiem oraz kakao. Na koniec dodać zimne masło, dokładnie wymieszać. Masę przelać do przygotowanej formy o wym. 23x33cm. Piec ok. 12min w temp. 180st. Ostudzić. 1/2 szkl. wody zagotować z 3 łyżkami cukru pudru oraz szczyptą cynamonu. Dodać 2/3 owoców i dusić ok. 10min na małym ogniu. Przestudzić. Śmietankę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodając pozostałe 2 łyżki cukru pudru. Wymieszać ze zmielonym twarogiem. Szklanką, w której będzie układać deser wyciąć 8 krążków. Ułożyć po jednym krążku na dnie czterech szklaneczek, każdy skropić herbatą. Rozłożyć połowę masy owocowej i przykryć połową masy serowej. Nałożyć kolejny krążek ciasta, porcję owoców oraz masy serowej. Wierzch udekorować pozostałymi świeżymi owocami, startą czekoladą, cukrem pudrem i miętą. Schłodzić w lodówce.