Sposób przygotowania:
Cytrynowa babka kefirowa
Jajka zmiksować z cukrem na puszystą masę, dolać skórkę otartą z cytryny, sok, olej i kefir. Do osobnej miski dodać wszystkie suche składniki i wstępnie przemieszać, po czym przesypać do płynnej masy i zmiksować tylko do połączenia.
Foremkę babkową z kominkiem natłuścić, wlać ciasto i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170*C, piec ok. 45-60 minut (w zależności od piekarnika). Stopień wypieczenia sprawdzić patyczkiem. Babkę trzeba dobrze wystudzić przed pokrojeniem.
Foremkę babkową z kominkiem natłuścić, wlać ciasto i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170*C, piec ok. 45-60 minut (w zależności od piekarnika). Stopień wypieczenia sprawdzić patyczkiem. Babkę trzeba dobrze wystudzić przed pokrojeniem.