Sposób przygotowania:
Cytrynowe ciasto na białkach
1. Białka ubijamy na sztywną pianę, następnie stopniowo wsypujemy cukier i ubijamy do rozpuszczenia się cukru. Następnie wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy.
2. Ciasto przekładamy to tortownicy o średnicy około 16 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut do zrumienienia i suchego patyczka.
3. Upieczone ciasto studzimy, kroimy i podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Ciasto można pokroić na 4 porcje.
2. Ciasto przekładamy to tortownicy o średnicy około 16 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut do zrumienienia i suchego patyczka.
3. Upieczone ciasto studzimy, kroimy i podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Ciasto można pokroić na 4 porcje.
lukrowanepierniczki
Babeczka35
Dziękuję i polecam :)
Czekoladka 2