Sposób przygotowania:
Ciasto cytrynowe
Do miski wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dodać cukier, następnie zetrzeć skórkę z dwóch cytryn. Utrzeć dokładnie.
Margarynę wstawić do niedużego rondelka i roztopić. Ostawić do lekkiego ostudzenia. Dodać do utartej masy i nadal ucierać.
Tak powstałe ciasto przełożyć do wysmarowanej formy keksówki i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. na ok. 35-40 minut.
Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Margarynę wstawić do niedużego rondelka i roztopić. Ostawić do lekkiego ostudzenia. Dodać do utartej masy i nadal ucierać.
Tak powstałe ciasto przełożyć do wysmarowanej formy keksówki i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. na ok. 35-40 minut.
Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.