Sposób przygotowania:
Wytrawne placuszki szpinakowe
Oberwać liście szpinaku z lodyżek, chyba że macie kupione same liście. Ja wyrwałam swój z działki.
Szpinak dokładnie wypłukać. Następnie zblanszować i osączyć na sicie. Zblendować dokładnie. Czosnek wycisną przez praskę. Wymieszać wszystkie składniki.
Na dobrze nagrzanej patelni nakladać łyżką okragłe lacuszki. Smażyć placuszki z obu stron po 1-2 minuty na tłuszczu.
Szpinak dokładnie wypłukać. Następnie zblanszować i osączyć na sicie. Zblendować dokładnie. Czosnek wycisną przez praskę. Wymieszać wszystkie składniki.
Na dobrze nagrzanej patelni nakladać łyżką okragłe lacuszki. Smażyć placuszki z obu stron po 1-2 minuty na tłuszczu.
![Wytrawne placuszki szpinakowe Wytrawne placuszki szpinakowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/wytrawne-placuszki-szpinakowe-573085.jpg)
![Wytrawne placuszki szpinakowe Wytrawne placuszki szpinakowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/wytrawne-placuszki-szpinakowe-573086.jpg)
![Wytrawne placuszki szpinakowe Wytrawne placuszki szpinakowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/wytrawne-placuszki-szpinakowe-573087.jpg)
![Wytrawne placuszki szpinakowe Wytrawne placuszki szpinakowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/wytrawne-placuszki-szpinakowe-573088.jpg)