Sposób przygotowania:
Pulpety z kaszy jaglanej i szpinaku
1. Kasze jaglaną gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy na oleju. Dodajemy szpinak oraz ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę. Podsmażymy wszystko razem około 5 minut.
3. Ostudzoną kaszę jaglaną przekładamy do miski. Dodajemy pozostałe składniki: szpinak, starty ser żółty, suszone pomidory, jajko, bułkę tartą oraz doprawiamy solą i pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy.
4. Formujemy w kształt kulek i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju.
5. Przygotowujemy sos: pomidory w puszce przekładamy na patelnie, dodajemy 2 ząbki czosnku, doprawiamy solą i pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Chwilę przesmażamy razem. Do tak przygotowanego sosu dodajemy pulpety.
2. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy na oleju. Dodajemy szpinak oraz ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę. Podsmażymy wszystko razem około 5 minut.
3. Ostudzoną kaszę jaglaną przekładamy do miski. Dodajemy pozostałe składniki: szpinak, starty ser żółty, suszone pomidory, jajko, bułkę tartą oraz doprawiamy solą i pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy.
4. Formujemy w kształt kulek i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju.
5. Przygotowujemy sos: pomidory w puszce przekładamy na patelnie, dodajemy 2 ząbki czosnku, doprawiamy solą i pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Chwilę przesmażamy razem. Do tak przygotowanego sosu dodajemy pulpety.
ciasteczka
mocsłodkości
Czekoladka 2
lukrowanepierniczki