Sposób przygotowania:
Cytrynowe gryzy
Olej ubic mikserem z roztopionym masłem i cukrem. Z cytryny zetrzeć skórkę i wycisnąć sok. Do masy z olejem dodać sok i skórkę, ponownie ubić. Dosypać szklankę mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia i solą. Szybko wymieszać ciasto i włożyć do lodówki na około godzinę. Po tym czasie do ciasta dodać jajko i pozostałą mąkę. Szybko wyrobić ciasto i znów włożyć na conajmniej godzinę do lodówki. Lub jesli macie możliwość do zamrażarki. Piekarnik rozgrzac do 180 C. Z ciasta formować kulki wielkości orzecha i lekko je spłaszczać. Układac na blaszce w 2 cm odstępach. Ciasteczka piec do momentu kiedy krawędzie zaczną się delikatnie rumienić (około 10 min.). Wyjąć z piekarnika i ostudzić, posypać cukrem pudrem.
Smacznego!!
Smacznego!!