Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Cytrynowe niebo

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Ekspresowy deser na mroźne dni

Cytrynowe niebo

Składniki:

Cytrynowe niebo

 

Sposób przygotowania:

Cytrynowe niebo
Śmietanę dokładnie ubijamy z łyżką cukru, uważając by się jednak nie zrobiło z niej masło. Żółtko ucieramy z pozostałym cukrem, po czym dodajemy wyciśnięty sok z cytryny i chwilę razem miksujemy. Żółtko z cukrem wlewamy następnie do ubitej śmietany i razem miksujemy aż składniki się połączą. Pomarańczę obieramy ze skóry, dzielimy na małe kawałki i układamy w szklankach lub pucharkach do lodów. Przykrywamy warstwą bitej śmietany. Dekorujemy skórką z cytryny i melisą.