Sposób przygotowania:
Groszek cukrowy w łupince podsmażony do obiadu
Zebrany groszek cukrowy obcinamy z końcówek i płuczemy dokładnie pod bieżącą wodą.
Przekładamy następnie do rondelka zalewamy wodą i gotujemy około 3-5 minut aby był chrupiący ale nie rozgotowany. Odlewamy i pozostawiamy na sitku do osączenia.
Rozgrzewamy patelnię z olejem rzepakowym i wrzucamy osączony groszek.
Smażymy chwilkę i posypujemy startym parmezanem oraz pokrojoną świeżą bazylią.
Przyprawiamy pieprzem i solą do smaku i podajemy do obiadu z ziemniakami i dowolnymi dodatkami oraz jako szybkie samodzielne danie.
Przekładamy następnie do rondelka zalewamy wodą i gotujemy około 3-5 minut aby był chrupiący ale nie rozgotowany. Odlewamy i pozostawiamy na sitku do osączenia.
Rozgrzewamy patelnię z olejem rzepakowym i wrzucamy osączony groszek.
Smażymy chwilkę i posypujemy startym parmezanem oraz pokrojoną świeżą bazylią.
Przyprawiamy pieprzem i solą do smaku i podajemy do obiadu z ziemniakami i dowolnymi dodatkami oraz jako szybkie samodzielne danie.