Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Omleciki hiszpańskie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Takie omleciki możemy przygotować na śniadanie lub kolację. Możemy je podać udekorowane ulubionym ketchupem i świeżym pieczywem. Wychodzą bardzo puszyste.

Omleciki hiszpańskie

Składniki:

Omleciki hiszpańskie

Składniki:

Sposób przygotowania:

Omleciki hiszpańskie
1. Jajka wbijamy do miski, następnie delikatnie roztrzepujemy, nie ubijając,dodajemy mleko i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.

2. Ser żółty ścieramy na tarce małych oczkach i dodajemy do roztrzepanych do jajek. Delikatnie mieszamy.

3. Na małej patelni rozgrzewamy masło, porcjami wlewamy masę jajeczną, smażymy z obu stron omlety.

4. Usmażone omlety delikatnie osączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Podajemy udekorowane ketchupem.

Rady: Z przepisu wyszło mi trzy małe omlety.Możemy również usmażyć jeden duży.