Sposób przygotowania:
Omleciki hiszpańskie
1. Jajka wbijamy do miski, następnie delikatnie roztrzepujemy, nie ubijając,dodajemy mleko i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
2. Ser żółty ścieramy na tarce małych oczkach i dodajemy do roztrzepanych do jajek. Delikatnie mieszamy.
3. Na małej patelni rozgrzewamy masło, porcjami wlewamy masę jajeczną, smażymy z obu stron omlety.
4. Usmażone omlety delikatnie osączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Podajemy udekorowane ketchupem.
Rady: Z przepisu wyszło mi trzy małe omlety.Możemy również usmażyć jeden duży.
2. Ser żółty ścieramy na tarce małych oczkach i dodajemy do roztrzepanych do jajek. Delikatnie mieszamy.
3. Na małej patelni rozgrzewamy masło, porcjami wlewamy masę jajeczną, smażymy z obu stron omlety.
4. Usmażone omlety delikatnie osączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Podajemy udekorowane ketchupem.
Rady: Z przepisu wyszło mi trzy małe omlety.Możemy również usmażyć jeden duży.