Sposób przygotowania:
Omleciki z truskawkamiETAP 1:
Jajka ubić z cukrem do białości do ubitych jajek dodać przesiana mąkę i delikatnie wymieszać.
ETAP 2:
2 blaszki z wyposażenia piekarnika wyłożyć papierem i kłaść na nich małe porcje ciasta formując kółka o średnicy około 12 cm.
ETAP 3:
Piekarnik nagrzać do 170 st z termoobiegiem i wstawić obie blaszki na raz piec około 10 minut, zaraz po upieczeniu bardzo szybko zdejmować omlety z blaszki, ostrożnie zgiąć na pól formując łódeczki i zawijać je ostrożnie w ściereczkę, wystudzić.
ETAP 4:
Truskawki zmiksować na mus, śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem i śmietanfiksami na koniec delikatnie połączyć z truskawkowym musem.
Masę truskawkowa przełożyć do worka cukierniczego i napełnić nią powstałe z ciasta łódeczki po napełnieniu odstawić do lodówki do zastygnięcia przed podaniem posypać cukrem pudrem.