Sposób przygotowania:
Omlety -serca z mandarynkamiPrzygotowanie ciasta:
Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli. Ciągle ubijając dodać cukier,a potem żółtka. Na koniec wymieszać delikatnie z mąką.
Smażenie omlecików:
Na patelni na małym ogniu rozgrzewamy sklarowane masło. Umieszczamy silikonowe 3 foremki w kształcie serca. Wypełniamy je ciastem.
Smażymy na małym ogniu po ok.3-4 min. z każdej strony na złoty kolor. Zabezpieczamy przed wystygnięciem.
Etap końcowy:
Mandarynki wyciągamy z puszki ,osączamy na sicie z zalewy. Podgrzewamy je w rondelku na małym ogniu wraz z likierem.
Ciepłe omleciki wykładamy na talerze. Każdego smarujemy łyżką dżemu.
Na wierzchu układamy podgrzane mandarynki. Dekorujemy listkami mięty,cukrową posypką w kształcie serca i kako.