Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Cytrynowe puree z groszku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Groszek konserwowy inaczej - zrobiłam do łososia

Cytrynowe puree z groszku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Cytrynowe puree z groszku

 

  • 1 puszka groszku konserwowego
  • cytryny z otartą miałko skórką cytrynową i cukrem pudrem - nie będzie to to samo ale do doprawienia
  • sok z cytryny
  • grubo mielony pieprz kolorowy
  • szczypta soli
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki mąki

 

Sposób przygotowania:

Cytrynowe puree z groszku
Odcedzić groszek konserwowy i zmiksowac w malakserze z roztopionym masłem , Lemon Curd . Przełożyć do garnuszka , posypać mąką i podgrzewać na małym gazie mieszając . Doprawić do smaku solą , pieprzem i sokiem z cytryny . Dobrze smakuje z rybami smażonymi na maśle , drobiem na cytrynowo , gotowanymi rybami .
Cytrynowe puree z groszku
Zgromadziłam produkty - zrobienie puree to moment
Cytrynowe puree z groszku
Odcedzić dokładnie groszek z zalewy w której była
Cytrynowe puree z groszku
Groszek zmiksować w malakserze z roztopionym masłem i Lemon Curd
Cytrynowe puree z groszku
Przełożyć do garnuszka i zasypać mąką , zagotować mieszając

Tagi:

groszek