Sposób przygotowania:
Makaron zielono mi
Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Przygotowujemy sos. Szklimy posiekaną cebulkę na maśle klarowanym. Dodajemy pokrojony drobno seler naciowy.
Podsmażamy po czym dusimy podlewając kilkoma łyżkami śmietanki wiejskiej. Po kilku minutach dodajemy groszek i skruszony ser pleśniowy. Gdy ser się rozpuści doprawiamy do smaku solą (ostrożnie bo ser jest słony!) i pieprzem białym.
Dodajemy makaron ugotowany al'dente, Wymieszaj i pozwól by makaron wpił odrobinę sosu. Podajemy porcje z sałatą posypane serem pleśniowym.
Podsmażamy po czym dusimy podlewając kilkoma łyżkami śmietanki wiejskiej. Po kilku minutach dodajemy groszek i skruszony ser pleśniowy. Gdy ser się rozpuści doprawiamy do smaku solą (ostrożnie bo ser jest słony!) i pieprzem białym.
Dodajemy makaron ugotowany al'dente, Wymieszaj i pozwól by makaron wpił odrobinę sosu. Podajemy porcje z sałatą posypane serem pleśniowym.