blagro1

blagro1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 505]

Cytrynowe rożki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Świetny przepis naprawde polecam!!!

Cytrynowe rożki

Składniki:

Cytrynowe rożki

 

 

  • Składniki nadzienia:
  • 50 dag różnych owoców,
  • po 2 łyżki cukru pudru i soku z cytryny

Sposób przygotowania:

Cytrynowe rożki
Masło utrzeć z cukrem, jajkami i otartą skórką z cytryny. Połączyć z mąką, proszkiem do pieczenia, sokiem z cytryny i 250 ml wody. Odstawić na 30 min. Ciasto upiec w maszynce do wafli. Zwinąć w rożki. Napełnić pokrojonymi owocami wymieszanymi z cukrem pudrem i sokiem z cytryny.

Tagi:

jajko jajka