MichalQl

MichalQl

Starszy Kucharz
[Przepisów: 30]

Cytrynowiec

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Coś na słodko,z kwaśnymi dodatkami

Cytrynowiec

Składniki:

Cytrynowiec

 

Sposób przygotowania:

Cytrynowiec
1/2 kostki masła posiekać na stolnicy z mąką i szczyptą soli.Dolać tyle wody,aby udało się zagnieść zwarte ciasto.Jajka rozbić,żółtka oddzielić od białek.Resztę masła zmiksować z połową cukru i żółtkami.Z cytryn wycisnąć sok,dodać do kremu,wymieszać.Miąższ z 1 cytryny posiekać dodać do kremu.Tortownicę natłuścić wyłożyć ciasto i krem.Piec 30min w temp. 220*C.Białka ubić z resztą cukru na sztywną pianę,rozłożyć na upieczonym cieście,zapiekać jeszcze 5min.

Tagi:

jajko jajka