Sposób przygotowania:
Cytrynowiec
1/2 kostki masła posiekać na stolnicy z mąką i szczyptą soli.Dolać tyle wody,aby udało się zagnieść zwarte ciasto.Jajka rozbić,żółtka oddzielić od białek.Resztę masła zmiksować z połową cukru i żółtkami.Z cytryn wycisnąć sok,dodać do kremu,wymieszać.Miąższ z 1 cytryny posiekać dodać do kremu.Tortownicę natłuścić wyłożyć ciasto i krem.Piec 30min w temp. 220*C.Białka ubić z resztą cukru na sztywną pianę,rozłożyć na upieczonym cieście,zapiekać jeszcze 5min.
elzbieta8960
MichalQl
Jest to przepis z kalendarza z 2004 roku a poza tym jest wiele wiele innych sposobów na przygotowania cytrynowca a nie tylko jeden wybrany przez panią !
elzbieta8960
Przede wszystki to prosze nie krzyczec.Innym sposobem na zrobienie tego placka to zamiast biszkoptu uzycie herbatnikow.Podtrzymuje to ze nigdy tego placka nie piekles na podstawie takze skopiowanych przez Ciebie przepisow i usunietych przez moderatora.Wiec prosze troche grzeczniej :)