gosia47-47

gosia47-47

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 849]

Czarne murzynki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Wspaniałe ciasteczka, które smakowały nie tylko mi ale całej rodzinie. Polecam zrobić. Naprawdę warto. Szybki i tanie.

Czarne murzynki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Czarne murzynki

 

  • 1 szklanka mąki
  • 1/3 szklanki cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 jajka
  • pół kostki margaryny
  • 1 łyżka kakao
  • dżem brzoskwiniowy

Sposób przygotowania:

Czarne murzynki
Na stolnicę wyłożyć margarynę, następnie mąkę z proszkiem do pieczenia, przesiać na tą margarynę. Później dodać cukier i wyrobić w powstałym kopczyku dziurkę. Wbić do niej jajka. Na sam koniec dodać kakao. Całość wyrobić na dość wolne i miękkie ciasto. Rozwałkować i pokroić w prostokąty. Na każdy nakładać dżem i składać wg uznania. Całość zapiekać w piekarniku przez ok. 30 minut w 180 st. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego.
Czarne murzynki
Na sam początek przygotować ciasto. Zostało jeszcze dodac kakao.
Czarne murzynki
Ciastka pokroić jak tylko sami chcemy ..
Czarne murzynki
Na kazdy kawałek nakładać dżem brzoskwiniowy
Czarne murzynki
Składać wg uznania. Ja zrobiłam coś na kształt sakiewek.

Tagi:

jajko jajka