Sposób przygotowania:
Czarne spaghetti z krewetkami
Krewetki rozmrażamy, pozbawiamy pancerzyków i jelitek.
Cebulę i czosnek siekamy, podsmażamy na oliwie. Wrzucamy krewetki i podsmażamy. Krewetki odkładamy, a na patelnię wlewamy białe wino, redukujemy sos, doprawiamy go solą, pieprzem, chili. Wrzucamy krewetki, trzymamy na patelni 5-10 min., wsypujemy do sosu posiekaną natkę pietruszki.
Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu.
Makaron łączymy z sosem, podajemy z pomidorkami koktajlowymi. Przed podaniem makaron obsypujemy startym parmezanem.
Cebulę i czosnek siekamy, podsmażamy na oliwie. Wrzucamy krewetki i podsmażamy. Krewetki odkładamy, a na patelnię wlewamy białe wino, redukujemy sos, doprawiamy go solą, pieprzem, chili. Wrzucamy krewetki, trzymamy na patelni 5-10 min., wsypujemy do sosu posiekaną natkę pietruszki.
Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu.
Makaron łączymy z sosem, podajemy z pomidorkami koktajlowymi. Przed podaniem makaron obsypujemy startym parmezanem.