Ag.Zetka

Ag.Zetka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 426]

Czarne spaghetti z krewetkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Makarony z krewetkami są szybkie, smaczne i proste. Aby zaskoczyć swoich gości możemy przygotować czarne spaghetti z krewetkami i sosem, na bazie wina.

Czarne spaghetti z krewetkami

Składniki:

Czarne spaghetti z krewetkami

 

  • 250 g krewetek black tiger
  • 250 g makaronu spaghetti barwionego sepią
  • cebula
  • 2 ząbki czosku
  • 200 ml wina białego wytrawnego
  • pęczek natki pietruszki
  • oliwa
  • sól
  • pieprz
  • chili w proszku

Sposób przygotowania:

Czarne spaghetti z krewetkami
Krewetki rozmrażamy, pozbawiamy pancerzyków i jelitek.

Cebulę i czosnek siekamy, podsmażamy na oliwie. Wrzucamy krewetki i podsmażamy. Krewetki odkładamy, a na patelnię wlewamy białe wino, redukujemy sos, doprawiamy go solą, pieprzem, chili. Wrzucamy krewetki, trzymamy na patelni 5-10 min., wsypujemy do sosu posiekaną natkę pietruszki. 

Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu.

Makaron łączymy z sosem, podajemy z pomidorkami koktajlowymi. Przed podaniem makaron obsypujemy startym parmezanem.