Sposób przygotowania:
Homar w towarzystwie czarnego spaghetti i krewetek
Homara i krewetki rozmrozić. Homara wrzucić do wrzątku na 10 min. Po tym czasie przekroić homara na pół, szczypce przekroić za pomocą specjalnych nożyczek, wyjąć mięso, skorupę oczyścić, po czym włożyć do niego mięso ponownie.
Przygotować masło czosnkowe: masło połączyć z rozgniecionymi ząbkami czosnku, solą i pieprzem. Masło rozsmarować na homarze.
Piekarnik rozgrzać do 190 st. C. Wstawić homara na 10-15 min. W tym czasie przygotować czarne spaghetti z krewetkami. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu.
Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić posiekaną cebulkę i posiekany czosnek. Wrzucić krewetki, krótko podsmażyć.
Wlać wino, poddusić krewetki w winie. Makaron połączyć z sosem i krewetkami. Podawać z homarem.
Smacznego!
Przygotować masło czosnkowe: masło połączyć z rozgniecionymi ząbkami czosnku, solą i pieprzem. Masło rozsmarować na homarze.
Piekarnik rozgrzać do 190 st. C. Wstawić homara na 10-15 min. W tym czasie przygotować czarne spaghetti z krewetkami. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu.
Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić posiekaną cebulkę i posiekany czosnek. Wrzucić krewetki, krótko podsmażyć.
Wlać wino, poddusić krewetki w winie. Makaron połączyć z sosem i krewetkami. Podawać z homarem.
Smacznego!