Sposób przygotowania:
Szpinak z jajkiem
Szpinak rozmrażamy odsączamy z nadmiaru wody, wkładamy na patelnie z niedużą ilością oleju.
Dodajemy pokrojony lub przeciśniemy przez praskę czosnek, doprawiamy solą i pieprzem, smażymy około 15 - 20 minut.
Po tym czasie wbijamy rozbełtane jajka, mieszamy i smażymy do momentu zetniecia jajek, w razie konieczności doprawiamy do smaku pieprzem i solą.
Podajemy z ziemniaczkami ale bardzo dobrze smakuje też bułeczkami.
Dodajemy pokrojony lub przeciśniemy przez praskę czosnek, doprawiamy solą i pieprzem, smażymy około 15 - 20 minut.
Po tym czasie wbijamy rozbełtane jajka, mieszamy i smażymy do momentu zetniecia jajek, w razie konieczności doprawiamy do smaku pieprzem i solą.
Podajemy z ziemniaczkami ale bardzo dobrze smakuje też bułeczkami.
gusia1000