Sposób przygotowania:
Czekolada
Margarynę rozpuścić ale nie studzić.
Dodać szklankę cukru i 6 łyżek wody.
Wymieszać bardzo dokładnie mikserem na niskich obrotach.
Zagęścić mlekiem w proszku- masa musi być bardzo gęsta.
Wsypać kakao- im więcej dodasz tym bardziej ciemna wyjdzie czekolada i zmieni się jej smak.
Na koniec dodajemy pokruszone orzechy- mogą być laskowe, migdały, orzechy włoskie- ale nie solone!
Wszystko dokładnie mieszamy.
Po wymieszaniu wykładamy masę na formę. Masa powinna mieć grubość około 3 cm.
Jeżeli nie masz takiej foremki możesz wyłożyć masę na folię aluminiową.
Wkładamy do lodówki i czekamy aż mocno stężeje.
Smacznego!!!
Dodać szklankę cukru i 6 łyżek wody.
Wymieszać bardzo dokładnie mikserem na niskich obrotach.
Zagęścić mlekiem w proszku- masa musi być bardzo gęsta.
Wsypać kakao- im więcej dodasz tym bardziej ciemna wyjdzie czekolada i zmieni się jej smak.
Na koniec dodajemy pokruszone orzechy- mogą być laskowe, migdały, orzechy włoskie- ale nie solone!
Wszystko dokładnie mieszamy.
Po wymieszaniu wykładamy masę na formę. Masa powinna mieć grubość około 3 cm.
Jeżeli nie masz takiej foremki możesz wyłożyć masę na folię aluminiową.
Wkładamy do lodówki i czekamy aż mocno stężeje.
Smacznego!!!