kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Czekolada

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszna czekolada która pamięta ciężkie czasy PRL

Czekolada

Składniki:

Czekolada

 

 

Sposób przygotowania:

Czekolada
Margarynę rozpuścić ale nie studzić.
Dodać szklankę cukru i 6 łyżek wody.
Wymieszać bardzo dokładnie mikserem na niskich obrotach.
Zagęścić mlekiem w proszku- masa musi być bardzo gęsta.
Wsypać kakao- im więcej dodasz tym bardziej ciemna wyjdzie czekolada i zmieni się jej smak.
Na koniec dodajemy pokruszone orzechy- mogą być laskowe, migdały, orzechy włoskie- ale nie solone!
Wszystko dokładnie mieszamy.
Po wymieszaniu wykładamy masę na formę. Masa powinna mieć grubość około 3 cm.
Jeżeli nie masz takiej foremki możesz wyłożyć masę na folię aluminiową.
Wkładamy do lodówki i czekamy aż mocno stężeje.

Smacznego!!!

Tagi:

czekolada