iziona

iziona

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1306]

Czekoladki z ciasteczkowym nadzieniem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Czekoladki powstały z nieudanego biszkopta, ale każde inne podsuszone ciasto można do nich wykorzystać.

Czekoladki z ciasteczkowym nadzieniem

Składniki:

Czekoladki z ciasteczkowym nadzieniem

 

  • 20 dag ciasta biszkoptowego podsuszonego
  • 1 łyżka czystej wódki
  • 1 łyżka serka mascarpone
  • pasta sezamowa tahini około 2-3 łyżki

 

  • około 30 dag gorzkiej czekolady

Sposób przygotowania:

Czekoladki z ciasteczkowym nadzieniem
Biszkopt pokruszyć do miski i dodać ser mascarpone oraz 2 łyżki pasty tahini i wódkę całość zmiksować, gdyby masa była za sucha dodać jeszcze jedną łyżkę pasty sezamowej.

Czekoladę połamać i rozpuścić na parze lub w mikrofali i wysmarować nią bardzo dokładnie foremki do czekoladek, schłodzić i nałożyć drugą warstwę czekolady, następnie nałożyć nadzienie i resztą czekolady zalać góry foremek, schłodzić.

Ilość gotowych czekoladek zależy od wielkości naszych foremek.