Sposób przygotowania:
Czekoladki z porzeczkowym nadzieniem
Czekoladę łamiemy na kawałki,wkładamy do rondelka i roztapiamy w kąpieli wodnej.Gdy będzie stopiona,pozostawiamy rondelek w naczyniu z gorącą wodą,wyłączamy ogień..Za pomocą pędzelka,każdą foremkę pokrywamy od wewnątrz roztopioną czekoladą(smarujemy dno oraz boki).Foremki wstawiamy do lodówki,żeby czekolada zastygła.Do drugiego rondelka wlewamy skondensowane mleko oraz sok z czarnej porzeczki,dokładnie mieszamy i przez chwilkę gotujemy na malutkim ogniu.Do gorącej masy wsypujemy suchą galaretkę,rondelek zestawiamy z ognia,wszystko dokładnie mieszamy.Masę odstawiamy żeby całkowicie wystygła.Teraz sprawdzamy,czy czekolada w foremkach jest już twarda,jeśli na ściankach foremek będzie widać jakieś niedociągnięcia,źle nałożoną czekoladę,należy wtedy zrobić małą korektę czyli w tych miejscach nałożyć czekoladę raz jeszcze i ponownie odstawić do zastygnięcia.Gdy masa-nadzienie będzie całkowicie zimna można ją już nakładać do foremek z czekoladą.Trzeba to robić delikatnie i najlepiej jakąś malutką łyżeczką.Napełnione masą foremki należy ponownie wstawić do lodówki,minimalnie tak na 15 minut,po tym czasie masa powinna troszeczkę stężeć.Pozostałą w rondelku czekoladę,na wypadek gdyby zrobiła się zbyt gęsta trzeba ponownie lekko podgrzać.Każdą napełnioną masą foremkę należy teraz dokładnie zakryć warstwą czekolady i ponownie wstawić do lodówki.Gdy czekolada całkowicie zastygnie czekoladki nadają się do spożycia.Są bardzo smaczne:)Polecam:)
marietta
Netka