Sposób przygotowania:
Czekoladki z solą i cukrem
Sól powinna mieć nie za duże kryształki (powybierałam mniejsze kryształki). Czekoladę łamiemy na kawałki i umieszczamy nad parą tzn. garnuszek stawiamy na większy w którym jest gorąca woda. Czekamy aż się stopi od czasu do czasu mieszamy, ogrzewamy jeszcze chwilę. Odstawiamy naczynie na kilka minut aby czekolada nieco przestygła i ponownie ją ogrzewamy nad parą. Do tak przygotowanej płynnej czekolady wsypujemy sól i cukier kruszony. Mieszamy. Następnie wlewamy czekoladę z dodatkami do foremek silikonowych (foremek nie smarujemy). Odstawiamy do całkowitego zastygnięcia. Po kilku godzinach wyjmujemy czekoladki z foremek i umieszczamy w papilotkach do pralinek. Otrzymujemy ok. 15 czekoladek. SMACZNEGO!
weranda