Sposób przygotowania:
Czekoladki z nadzieniem truskawkowym
Mleczną czekoladę stopić na parze, następnie przy pomocy zwykłego, małego pędzelka, wysmarować dno i boki silikonowych foremek na czekoladki. Wstawić na 15min do lodówki. Białą czekoladę połamać na kawałki, wraz ze śmietanką stopić na parze. Truskawki umyć, odszypułkować, zmiksować na papkę przy pomocy blendera, wymieszać z nalewką. Dodać do stopionej białej czekolady, odstawić, by masa nieco przestygła i zgęstniała. następnie nakładać do foremek wysmarowanych czekoladą. Wstawić na 10minut do lodówki. Po dziesięciu minutach wierzch posmarować resztą stopionej mlecznej czekolady. Wstawić na 3 godziny do lodówki, następnie bardzo ostrożnie wyjąć czekoladki z foremek.
edytaha
czekoladka_m
zbysiowa
czekoladka_m