Sposób przygotowania:
Czekoladki z wiórkami i pomarańczą
Czekoladę łamiemy i dajemy do miseczki a miseczkę stawiamy na garnek z wodą,ale ja zrobiłam po swojemu. Czekoladę połamałam wrzuciłam do szklanej miseczki a miseczkę umieściłam na ciepłym kaloryferze czekolada się ładnie rozpuściła. Czekoladą smarujemy foremkę dosyć cienko wstawiamy do zamrażalnika na 5 minut.Czekoladę znowu stawiamy na kaloryferze.Do szklanki wsypujemy wiórki kokosowe wlewamy sok z połowy pomarańczy mieszamy i zostawiamy chwilę ,jeżeli po wymieszaniu wiórki są jeszcze suche dolewamy jeszcze soku,uważamy aby soku nie było za dużo.Z zamrażarki wyjmujemy foremkę smarujemy znowu czekoladą i znowu wkładamy do zamrażalnika na 5 minut.Czynność powtarzamy jeszcze raz.Do środka każdego cukierka wrzucamy rodzynki ,dajemy wiórki kokosowe i znowu do zamrażalnika na 5 minut.Następnie smarujemy spód cukierka najlepiej dwa razy.Gotowe cukiereczki chłodzimy w lodówce najlepiej całą noc. POLECAM !!!
gusia1000
Bo
Gosia85
mysza75
eliza135