Remik1515

Remik1515

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 311]

Czekoladkowa masa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Czekoladę łąmiemy w kostki przekładamy do metalowej miski i stawiamy na garnku z gorącą wodą i topimy . Masło utrzeć z cukrem pudrem na pusz

Czekoladkowa masa

Składniki:

Czekoladkowa masa

 

  • 200 g masło
  • 150 g cukier puder
  • 1 szklanka śmietany
  • 100 g czekolada gorzka
  • aromat smietankowy

 

Sposób przygotowania:

Czekoladkowa masa
Czekoladę łąmiemy w kostki przekładamy do metalowej miski i stawiamy na garnku z gorącą wodą i topimy . Masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę, dodawać stopniowo po łyżce śmietany.Pod koniec ucierania dodać powoli ostudzoną czekoladę oraz aromat. Jeszcze przez chwilę ucierać aż ostudzona czekolada zwiąże sie z masą. Smacznego!:)

Tagi:

czekolada