Sposób przygotowania:
Czekoladowa lawa, czyli Chocolate fondants
1. Rozgrzej piekarnik do temperatury 200 stopni.
2. 4 kokilki wysmaruj w środku masłem
3. Pokrusz czekoladę i rozpuść w kąpieli wodnej. Przestudź.
4. Zmiksuj masło z cukrem, aż będą białe, następnie, nie przerywając miksowania wbijaj jajka po jednym.
5. Teraz użyj trzepaczki. Zmieszaj masę jajeczna z przesiana maka, a kiedy się połączy dodaj rozpuszczona i ostudzona czekoladę i ponownie wymieszaj.
6. Dodaj ekstrakt waniliowy. Wymieszaj.
7. Napełnij kokilki i piecz w nagrzanym piekarniku 8 minut.
8. Wyjmij z piekarnika, natychmiast odwróć i przełóż bezpośrednio na talerzyki do ciast.
9. Podawaj z lodami waniliowymi i malinami, wiśniami lub owocami leśnymi.
10. Fondanty w środku muszą być płynne.
2. 4 kokilki wysmaruj w środku masłem
3. Pokrusz czekoladę i rozpuść w kąpieli wodnej. Przestudź.
4. Zmiksuj masło z cukrem, aż będą białe, następnie, nie przerywając miksowania wbijaj jajka po jednym.
5. Teraz użyj trzepaczki. Zmieszaj masę jajeczna z przesiana maka, a kiedy się połączy dodaj rozpuszczona i ostudzona czekoladę i ponownie wymieszaj.
6. Dodaj ekstrakt waniliowy. Wymieszaj.
7. Napełnij kokilki i piecz w nagrzanym piekarniku 8 minut.
8. Wyjmij z piekarnika, natychmiast odwróć i przełóż bezpośrednio na talerzyki do ciast.
9. Podawaj z lodami waniliowymi i malinami, wiśniami lub owocami leśnymi.
10. Fondanty w środku muszą być płynne.
haniakson
zbysiowa
Zapowiada się pysznie Twoje chocolate fondant , Haniu :)