Sposób przygotowania:
Czekoladowe babeczki z colą i krememCiasto:
W jednej misce połączyć składniki suche:mąkę z proszkiem do pieczenia, kakao, cukrem, szczyptą kardamonu, oraz startą gorzka czekoladą.
ETAP 2:
Do drugiej miski wbijamy jajka, miksujemy mikserem aż zrobią się lekko puszyste, wlewamy olej, colę , oraz wódkę ,miksujemy krótko do połączenia,
ETAP 3:
do masy mokrej, wsypujemy składniki suche, krótko miksujemy, tylko do połączenia.
ETAP 4:
Tak przygotowane ciasto wylewamy do papierowych papilotek na babeczki,na wysokość 3/4 foremek, wstawiamy do nagrzanego do 190*c piekarnika, pieczemy około 20-25 minut lub do suchego patyczka.
Krem czekoladowy:
Śmietanę kremówkę podgrzewamy w rondelku, dodajemy połamaną na kawałki czekoladę, czekamy chwilę aż zacznie się rozpuszczać, wtedy mieszamy do połączenia.
Odstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc, następnego dnia miksujemy na gładki krem, przekładamy do szprycy cukierniczej i dekorujemy babeczki, posypujemy pokruszonymi orzechami włoskimi.
Smacznego!
marietta
Megi-