Sposób przygotowania:
Czekoladowa piankaETAP 1:
![Czekoladowa pianka Czekoladowa pianka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/czekoladowa-pianka-czekolady-rozpuscic-i-przestudzic-350355.jpg)
Czekolady ciemne połamać, dodać do nich kawę i niewielką ilość śmietanki, rozpuścić w kąpieli wodnej i przestudzić pozostałą śmietankę ubić na sztywno pod koniec ubijania dodać czekoladę i dokładnie wszystko połączyć.
ETAP 2:
![Czekoladowa pianka Czekoladowa pianka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/czekoladowa-pianka-z-biala-czekolada-postapic-jak-z-ciemna-350356.jpg)
Czekolady ciemne połamać, dodać do nich kawę i niewielką ilość śmietanki, rozpuścić w kąpieli wodnej i przestudzić pozostałą śmietankę ubić na sztywno pod koniec ubijania dodać czekoladę i dokładnie wszystko połączyć.
ETAP 3:
![Czekoladowa pianka Czekoladowa pianka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/czekoladowa-pianka-na-dnie-pucharkow-ulozyc-biszkopty-350357.jpg)
Na dnie pucharków do deserów ułożyć po dwa biszkopty nasączone kawą rozpuszczalną i na nich rozłożyć ciemną piankę, następnie białą i na wierzchu ułożyć owoce. Deser odstawić do lodówki na kilka godzin, aby pianka zastygła.