Sposób przygotowania:
Serowe muffinki czekoladową pianką -
Skrobię, mąkę z otrębów, kakao, rozkruszony słodzik i proszek do pieczenia wsypujemy na stolnicę, dodajemy jajko i ser - zagniatamy ciasto. W razie potrzeby dodajemy odrobinę skrobi. Ciasto podzieliłam na dwie części, później znów na pół, tak by powstały 4 równe kawałki. Ponieważ miałam 12 "miejsc" na muffinki, każdy z tych 4 kawałków podzieliłam na 3 części i powkładałam w "dziurki" w blaszce. Ugniotłam palcami, żeby były równe. (Blaszkę posmarowałam odrobiną oliwy!!).Ser, żółtka, słodzik i skrobię miksujemy na gładką masę i po łyżce nakładamy na "spód" muffinków. Pieczemy ok 40 minut w temperaturze 180stopni. W tym czasie przygotowujemy piankę: białka jajek z odrobiną soli ubijamy na sztywną pianę, dodajemy kakao i rozkruszony słodzik - miksujemy. Nakładamy na masę serową (ja użyłam szprycy z rękawem) i pieczemy jeszcze ok 15-20 minut. Gotowe muffinki zostawiamy w gorącym piekarniku do ostygnięcia.