madzik323

madzik323

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 576]

Milka - mocno czekoladowe ciasto

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Mocno czekoladowe ciacho. Uwielbiamy pyszną czekoladową piankę z słodką śmietaną i kakaowym biszkoptem.

Milka - mocno czekoladowe ciasto Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Milka - mocno czekoladowe ciasto

 

Sposób przygotowania:

Milka - mocno czekoladowe ciasto
Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem cukru i cukru pudru, Mieszamy z żółtkami oraz obiema mąkami, kakao i proszkiem do pieczenia przesianymi przez sito. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i wlewamy ciasto. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni na około 20 minut. Pieczemy do momentu, aż wbity patyczek będzie suchy. Biała masa: Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru pudru i mieszamy z żelatyną rozpuszczoną w trochę wody. Tak przygotowaną masę układamy na przestudzonym kakaowym biszkopcie. Ciemna masa: W garnku rozpuszczamy margarynę , a następnie łamiemy w to czekolady i mieszamy, aż się rozpuszczą. Żółtka mieszamy widelcem i dodajemy do przestudzonej masy czekoladowej ale nie zimnej. Na samym końcu dodajemy białka ubite na sztywną pianę i żelatynę rozpuszczoną w trochę wody. Całość delikatnie mieszamy. Masę rozsmarowujemy na placku. Całość wkładamy do lodówki aby masy dobrze zgęstniały.
Milka - mocno czekoladowe ciasto
Po upieczeniu ciemny biszkopt studzimy
Milka - mocno czekoladowe ciasto
Mieszamy aż czekolady rozpuszczą się razem z margaryną
Milka - mocno czekoladowe ciasto
Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem
Milka - mocno czekoladowe ciasto
Białą masę rozsmarowujemy na ciemnym biszkopcie