Sposób przygotowania:
Milka - mocno czekoladowe ciasto
Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem cukru i cukru pudru, Mieszamy z żółtkami oraz obiema mąkami, kakao i proszkiem do pieczenia przesianymi przez sito. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i wlewamy ciasto. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni na około 20 minut. Pieczemy do momentu, aż wbity patyczek będzie suchy. Biała masa: Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru pudru i mieszamy z żelatyną rozpuszczoną w trochę wody. Tak przygotowaną masę układamy na przestudzonym kakaowym biszkopcie. Ciemna masa: W garnku rozpuszczamy margarynę , a następnie łamiemy w to czekolady i mieszamy, aż się rozpuszczą. Żółtka mieszamy widelcem i dodajemy do przestudzonej masy czekoladowej ale nie zimnej. Na samym końcu dodajemy białka ubite na sztywną pianę i żelatynę rozpuszczoną w trochę wody. Całość delikatnie mieszamy. Masę rozsmarowujemy na placku. Całość wkładamy do lodówki aby masy dobrze zgęstniały.
marietta