Sposób przygotowania:
Sernik z brzoskwiniami i czekoladową pianką
Najpierw przygotowuję ciasto, z podanych składników dobrze zagniatam , dzielę go na dwie części, jedną większa na spód, drugą mniejszą na wierzch, mniejszą formuję w kulę i wkładam do zamrażarki. Spód blaszki wyłożonej papierem do pieczenia (24 x 36 ) wylepiam przygotowanym ciastem.
Masa serowa: Margarynę miksuję z cukrami, dodaję porcjami ser, jajko i na koniec proszek budyniowy. Wszystko dokładnie miksuję. Gotową masę przekładam na ciasto. Odsączone brzoskwinie kroję na mniejsze kawałki i układam na wierzchu.
Pianka: Białka ubijam z solą na sztywno, dodaję partiami cukier , na koniec przesiany budyń i delikatnie mieszam. Piankę wykładam na brzoskwinie. Na wierzch ścieram przymrożone ciasto kruche.
Ciasto wkładam do nagrzanego piekarnika, 180 st. C , piekę około godziny.
Po upieczeniu zostawiam w uchylonym piekarniku.
Masa serowa: Margarynę miksuję z cukrami, dodaję porcjami ser, jajko i na koniec proszek budyniowy. Wszystko dokładnie miksuję. Gotową masę przekładam na ciasto. Odsączone brzoskwinie kroję na mniejsze kawałki i układam na wierzchu.
Pianka: Białka ubijam z solą na sztywno, dodaję partiami cukier , na koniec przesiany budyń i delikatnie mieszam. Piankę wykładam na brzoskwinie. Na wierzch ścieram przymrożone ciasto kruche.
Ciasto wkładam do nagrzanego piekarnika, 180 st. C , piekę około godziny.
Po upieczeniu zostawiam w uchylonym piekarniku.
2milutka
zbysiowa
Oj tak:)
joana30
zbysiowa
:)
monikaT83
Madziu wszystkiego wszystkiego najlepszego w nowym roku:))
zbysiowa
Dziękuję Moniczko :) Do Siego Roku:)