Sposób przygotowania:
Muffiny z Colą i czekoladą
Składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Czekoladę siekam na drobne kawałeczki lub masakruję tłuczkiem. Suche składniki mieszam w jednej misce: mąkę, cukier, proszek, cukier waniliowy, kakao i czekoladę. W tym czasie w drugiej misce mieszam mokre składniki: jajka miksuję z olejem i następnie dolewam Colę. Całość bardzo się pieni o "rośnie" więc polecam wziąć wysoką miskę. Następnie mieszam suche składniki z mokrymi aż do połączenia - trwa to dłużej niż przy zwykłych babeczkach bo spieniona masa nie od razu chce się wymieszać. Następnie przelewam do papierowych foremek, posypuje wierzch czekoladowymi dropsikami i piekę w temperaturze 180C przez około 25 minut.
Cukiereczek13
edytaha
Elficzna
Zawsze tak obiecujesz :(
edytaha
Ojtam ojtam, wpuścisz mnie za próg, a potem pożałujesz, bo ja straszny łasuch jestem i wymiotę wszystkie babeczki co do jedenej :D