Sposób przygotowania:
czekoladowe ciasteczka
rozpuść masło w garnku
wlej do niego mleko
dodaj cukier kostki czekolady i kakao
odstaw garnek aby zawartość przestygła
białko umieść w misie miksera a żółtka w filiżance
przesiej do miski mąkę dodaj proszek i żółtka
wlej zawartość garnka do miski
wymieszaj wszystkie składniki
białka ubij na sztywną pianę i przełóż je do miski z ciastem
wymieszaj wszystko
wlej do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułką foremki
wstaw ciasto do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok 50 min.
wlej do niego mleko
dodaj cukier kostki czekolady i kakao
odstaw garnek aby zawartość przestygła
białko umieść w misie miksera a żółtka w filiżance
przesiej do miski mąkę dodaj proszek i żółtka
wlej zawartość garnka do miski
wymieszaj wszystkie składniki
białka ubij na sztywną pianę i przełóż je do miski z ciastem
wymieszaj wszystko
wlej do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułką foremki
wstaw ciasto do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok 50 min.