-AGULINA-

-AGULINA-

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 190]

Czekoladowe ciastka ze świeżą miętą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 18
         
ocena: 4/5 głosów: 17

Nigdy nie myślałam, że ciastka ze świeżej mięty mogą być tak dobre. Mięty w ogródku pod dostatkiem. Zrobiłam na spróbowanie i na pewno nie był to ostatni raz. Jeśli lubi ktoś lubi mięte gorąco polecam!

Czekoladowe ciastka ze świeżą miętą

Składniki:

Czekoladowe ciastka ze świeżą miętą

 

  • Składniki suche:
  • 1 szklanka mąki
  • 4 łyżki kakao
  • 1 szklanka cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • pół szklanki posiekanej mięty

 

Sposób przygotowania:

Czekoladowe ciastka ze świeżą miętą
Margarynę rozpuścić. Odstawić do wystygnięcia. Liście mięty drobno posiekać.

W jednej misce wymieszać suche składniki, a w drugiej roztrzepać jajka i dodać chłodną margarynę. Zmieszać zawartość obu misek i wyrobić gładkie ciasto. Owinąć w folie spożywczą i włożyć do lodówki na 1 godzinę.

Z ciasta formować małe kulki, położyć na blachę i lekko spłaszczyć. Piec 10 minut w temperaturze 170 stopni.