Sposób przygotowania:
Kruche ciasteczka czekoladowe
Mąkę przesiać do miski dodać kakao , pokrojoną miękką margarynę jajko i cukry - wymieszać i zagnieść ciasto.( Jeżeli ciasto będzie zbyt suche można dodać 1-2 łyżki mleka) Zawiną je w folię i wstawić do lodówki na 2 godziny. Po dwóch godzinach wyjąc ciasto , rozwałkować ja i wyciąć kształty ciasteczek układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez 10-12minut. Ciasteczka wyjąc z piekarnika i pookładać je na kratce aby ostygły. Gdy ciasteczka ostygną , posiekać orzechy, roztopić czekoladę dodając ok 5-6 łyżek mleka . Roztopioną czekoladą smarujemy wierzch ciasteczek i posypujemy orzechami.
msewka