VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Batoniki z płatków owsianych

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 27

Jedno z niezapomnianych smaków dzieciństwa. Pamiętam jak mama przygotowywała taką masę w formie kuleczek. Niezapomniany smak!

Batoniki z płatków owsianych

Składniki:

Batoniki z płatków owsianych

 

Sposób przygotowania:

Batoniki z płatków owsianych
Do garnka wlewamy mleko, kroimy margarynę na mniejsze kawałki. Dosypujemy kakao i cukry. Wszystko delikatnie podgrzewamy, od czasu do czasu mieszamy.

Gdy masa wrze i jest całkowicie rozpuszczona dosypujemy płatki. Dokładnie mieszamy i gotujemy do powstania gęstej masy. Wszystko przelewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Studzimy. Następnego dnia kroimy na batoniki.

Blaszkę najlepiej trzymać w lodówce.

Tagi:

desery ciastka