Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Ciasteczka czekoladowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Ciasteczka czekoladowe obtoczone w cukrze pudrze

Ciasteczka czekoladowe

Składniki:

Ciasteczka czekoladowe

 

  • 200 g gorzkiej czekolady
  • 110g margaryny
  • 3 jaja
  • 2/3 szklanki cukru
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 i 2/3 szklanki mąki
  • szczypta soli
  • cukier puder

Sposób przygotowania:

Ciasteczka czekoladowe
Połamaną czekoladę rozpuścić z margaryną w kąpieli wodnej. Odstawić do ostygnięcia. W tym czasie ubić jajka z cukrem na gładka masę, dodać ostygniętą masę czekoladowa. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i solą dodać do masy wymieszać i zostawić w lodówce na cała noc. Z masy formować małe kulki i obtaczać je w cukrze pudrze , układać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez 10 minut.

Tagi:

czekolada