Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Czekoladowe krówki z rodzynkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Mleko, czekoladę, masło i sól połączyć w garnku na małym ogniu. Duże rodzynki pokrój, jeśli używasz małych dodaj je w całości do masy.

Czekoladowe krówki z rodzynkami

Składniki:

Czekoladowe krówki z rodzynkami

 

  • 175g gorzkiej czekolady
  • 200g mleka skondensowanego (słodkiego)
  • łyżka masła
  • 100g rodzynek
  • szczypta soli

 

Sposób przygotowania:

Czekoladowe krówki z rodzynkami
Mleko, czekoladę, masło i sól połączyć w garnku na małym ogniu. Duże rodzynki pokrój, jeśli używasz małych dodaj je w całości do masy. Przelej masę do formy aluminiowej lub foremki keksówki wyłożonej folią spożywczą. Wstaw do lodówki do zastygnięcia na kilka godzin. Pokrój w kostkę dowolnej wielkości.

Tagi:

czekolada