Sposób przygotowania:
Czekoladowe naleśniki z serem wg Zewy
Do miski wlać mleko i oranżadę. Wsypać mąkę i wbić jajka i za pomocą miksera ubić gładkie ciasto. Następnie dodać budynie w proszku i dalej miksować. Na koniec wlać olej i wymieszać ciasto. Na nagrzaną patelnię najlepiej do naleśników z niskim bokiem smażyć naleśniki wylewając łyżką wazową porcję ciasta i rozlewając je po powierzchni patelni. Gdy jedna strona się podsmaży przewrócić naleśnik na drugą stronę i chwilkę smażyć. Każdy usmażony naleśnik wykładać na talerz. W drugiej misce umieścić twaróg i za pomocą widelca rozgnieść go. Dodać cukier i śmietanę i za pomocą miksera zmiksować ser, po czym dodać rodzynki i wymieszać ale już łyżką. Na każdy naleśnik nakładać porcję masy serowej i składać naleśniki według własnego gustu ( rulony, rożki czy koperty ).
zbysiowa
zewa
Dziękuję za pomysł, były pyszne. A cieniutkie bo wolimy cieniutkie. Tyle nasmażyłam się naleśników, ale nigdy bym nie pomyślała aby dodać budyń. Jeszcze raz dzięki :)
zbysiowa
Ja miałam grubsze bo Zbyś takie lubi, ale jak będzie Zuzia to muszę napiec cieniutkich, bo znowu Ona takie woli:)
edytaha
zewa
Edytko usmaż koniecznie, Zbysiowa fajny pomysł podsunęła. Teraz wypróbuję inny smak budyniu.
Babciagramolka
zewa
Masz rację, ja robiłam różowe jakiś czas temu właśnie z barwnikiem spożywczym :)
gusia1000