Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

czekoladowe paluszki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

pyszne paluszki...:) smacznego!

czekoladowe paluszki

Składniki:

czekoladowe paluszki

 

  • szklanka utartego czerstwego chleba razowego
  • 2 jajka
  • 2 łyżki kakao
  • cukier waniliowy
  • 2 łyżki oleju
  • tłuszcz do wysmarowania formy

Sposób przygotowania:

czekoladowe paluszki
Na stolnicy wysypać utarty chleb. Dodać do tego kakao, cukier waniliowy i jajka i l olej. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Z powstałej masy formować cienkie, długie wałeczki grubości ok. 2 cm. Następnie wałeczki ręką spłaszczyć i pokroić na paluszki długości około 10 cm. Wysmarować blachę tłuszczem i kłaść paluszki, jeden obok drugiego. Piec w gorącym piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 20 minut. Jak się zrumienią należy wyciągnąć z pieca.

Tagi:

jajko chleb jajka