Sposób przygotowania:
Czekoladowe roladki z serkiem mascarpone
1. Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli, stopniowo wsypujemy cukier. Ubijamy
2. Następnie dodajemy żółtka i wodę. Ubijamy. Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i kakao i delikatnie mieszamy.
3. Ciasto przekładamy do blaszki o wymiarach 24 cm x 35 cm,wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez około 15 minut w 170 stopniach.
4. Ciepłą roladę zdejmujemy z papieru do pieczenia i przykrywamy czystą ściereczką. Odstawiamy do ostygnięcia.
5. Następnie przygotowujemy krem. Serek mieszamy z cukrem pudrem.
6. Zimny biszkopt kroimy w 6 prostokątów.
7. Każdy smarujemy kremem i ostrożnie zwijamy. Odstawiamy do stężenia.
8. Z kolei rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej i polewamy nią roladki. Odstawiamy do zastygnięcia.
9. Gotowe! Smacznego!
2. Następnie dodajemy żółtka i wodę. Ubijamy. Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i kakao i delikatnie mieszamy.
3. Ciasto przekładamy do blaszki o wymiarach 24 cm x 35 cm,wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez około 15 minut w 170 stopniach.
4. Ciepłą roladę zdejmujemy z papieru do pieczenia i przykrywamy czystą ściereczką. Odstawiamy do ostygnięcia.
5. Następnie przygotowujemy krem. Serek mieszamy z cukrem pudrem.
6. Zimny biszkopt kroimy w 6 prostokątów.
7. Każdy smarujemy kremem i ostrożnie zwijamy. Odstawiamy do stężenia.
8. Z kolei rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej i polewamy nią roladki. Odstawiamy do zastygnięcia.
9. Gotowe! Smacznego!
SylaUla
Elisa
Dziękuję bardzo :)