Sposób przygotowania:
Kruche roladki z truskawkamiETAP 1:
Truskawki oczyścić i zasypać cukrem, postawić na małym palniku i bez mieszania podgrzać do momentu, aż puszczą spora ilość soku, następnie sok zlać, a truskawki postawić ponownie na palniku i smażyć kilka minut do momentu, aż zmienią kolor i troszkę się rozgotują na koniec dodać do nich sok cytrynowy.
Ser dokładnie ugnieść widelcem lub zmiksować, mąkę przesiać i wymieszać z cukrem, następnie dodać masło, ser i żółtka, szybko zagnieść ciasto.
ETAP 2:
Ciasto bez chłodzenia rozwałkować na podsypanej mąką stolnicy na grubość około 1/2 cm, następnie pociąć na niewielkie prostokąty
ETAP 3:
Posmarować przestudzonymi truskawkami
ETAP 4:
Następnie zwinąć małe roladki
ETAP 5:
Ułożyć je miejscem łączenia ciasta do dołu na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce.
Piec około 30 minut w temp. 180 st po upieczeniu posypać cukrem pudrem.