ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Czekoladowe serduszka.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sposób na wykonanie własnych dekoracji czekoladowych w kształcie serc.

Czekoladowe serduszka. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Czekoladowe serduszka.

 

  • Gotowa polewa czekoladowa Gellwe
  • foremki do ciastek w kształcie serc
  • papier pergaminowy
  • szpryca do tortów

Sposób przygotowania:

Czekoladowe serduszka.
Do rondelka nalewamy wodę. Doprowadzamy do wrzenia, zdejmujemy z ognia. Wkładamy polewę (w zamkniętym opakowaniu) do gorącej wody. Po kilku minutach zgniatamy opakowanie rękami, gdy poczujemy że polewa jest rozpuszczona przystępujemy do dalszych czynności. Na blacie kuchennym rozkładamy kawałek pergaminu. Rozpuszczoną czekoladę wlewamy do szprycy. Na pergaminie układamy formy do ciastek. Wlewamy czekoladę na pergamin tak aby formy do ciastek trzymały ją w wybranym przez nas kształcie (tu serca, ale można zastosować dowolny kształt foremki). Po ok 20 minutach, gdy czekolada zastygnie, ostrożnie wyjmujemy nasze serduszka z foremek. Gotowe!
Czekoladowe serduszka.
Można użyć dowolnej polewy czekoladowej dostępnej w sprzedaży.
Czekoladowe serduszka.
Potrzebny sprzęt kuchenny prawdopodobnie znajduje się w każdym domu.
Czekoladowe serduszka.
Formy do ciastek jak widac mogą przydać się nie tylko do wypieków.
Czekoladowe serduszka.
Aby szybciej wyjąć serduszko możemy pomóc sobie nożem.

Tagi:

tort ciastka