Sposób przygotowania:
Czekoladowe trufle z rumem
Przygotowujemy kąpiel wodną do rozpuszczenia czekolady- na rondelku z wrzącą wodą kładziemy miseczkę. Czekoladę kruszymy na drobne kawałki, przez co szybciej się rozpuści, po czym wrzucamy do miseczki. Dodajemy odrobinkę masła i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Kiedy czekolada będzie już płynna, zdejmujemy ją z ognia, dodajemy rum, wiórki kokosowe, pokruszone herbatniki i cukier puder. Herbatniki możemy pokruszyć przy użyciu blendera lub rozwałkować przez ściereczkę. Całość dokładnie ucieramy, zaś jeśli masa jest za sucha, możemy dolać mleka. Z tak przygotowanej masy formujemy kulki i obtaczamy w kakao. Przed podaniem dobrze jest schłodzić nasze trufle.
marietta
światzpiernika
Po truflach nie pozostał już ślad ;) Ale zapraszam następnym razem! ;)