Sposób przygotowania:
Czekoladowe wafelki
Masło wyjąć z lodówki, żeby zmiękło.Utrzeć je z cukrem pudrem na gładką , puszystą masę , dodać kakao, wymieszać .
Na równej powierzchni położyć wafel, szerokim, długim nożem albo łopatką posmarować kakałową masę (cienko, ale dokładnie).
Przykry suchym waflem, lekko docisnąć , posmarować go cienką warstwą dżemu (najlepiej kwaskowego, np. morelowego, agrestowego).
Smarować kolejne wafle na przemian warstw dżemu i masy kakaowej, przykryć suchym waflem, odstawić w chłodne miejsce.
Pokroić bardzo ostrym nożem, ozdobnie ułożyć na talerzu, na papierowej serwetce.
Na równej powierzchni położyć wafel, szerokim, długim nożem albo łopatką posmarować kakałową masę (cienko, ale dokładnie).
Przykry suchym waflem, lekko docisnąć , posmarować go cienką warstwą dżemu (najlepiej kwaskowego, np. morelowego, agrestowego).
Smarować kolejne wafle na przemian warstw dżemu i masy kakaowej, przykryć suchym waflem, odstawić w chłodne miejsce.
Pokroić bardzo ostrym nożem, ozdobnie ułożyć na talerzu, na papierowej serwetce.